Vissza

Ipari, energetikai megoldások

Az EASTRON Kft. egyik fő üzleti irányvonala, megfelelni a hazai és nemzetközi ipari cégek különféle igényeinek.
eromu Másfél évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a legkülönbözőbb igények alapján készített szoftveres alkalmazások területén. Indulásunk óta fejlesztünk és szupportálunk programokat, valósítunk meg kulcsrakész ipari projekteket olyan szigorú előírások alapján működő vállalatoknak, mint a Paksi Atomerőmű Zrt. illetve a MOL Nyrt. A biztonságos és egyben hatékony működés kulcsa a technológiai információk összegyűjtése és megfelelő kiértékelése. Ehhez cégünk SCADA megoldást szállít. Még így is sok esetben előfordul, hogy a vállalatok igényei nem elégíthetőek ki ismert gyártók által fejlesztett késztermékekkel. Ennek gyakran a funkcionalitás és a testreszabhatóság hiánya az oka. Az EASTRON Kft. komoly kritériumok alapján méri fel a megrendelő igényeit és a szoftver fejlesztése során rendszerszintű- és kiviteli tervezés során, folyamatos egyeztetésekkel pontosítjuk a követelményeket. Ezen tevékenységek mellett kiemelt szerepet szántunk az ipari hálózat-informatikai eszközök és berendezések forgalmazásának is. Manapság a termelő és szolgáltató ipari vállalatoknál egyre több az automatizált és számítógépekkel vezérelt rendszer. Az ilyen struktúrájú rendszerek esetében nagyon fontos az információs csomagok nagy sebességű és veszteségmentes áramlása. Ezeket a feltételeket a Hirschmann Ipari Ethernet eszközökkel biztosítjuk a piac számára.
Bővebb információkért kérjük, olvassa el a Hirschmann termékeink ismertetőjét.

Elsősorban rendszer-integrációval foglalkozó cégekkel történő együttműködésünk során számos alkalommal tapasztaltunk igényt elosztott ipari rendszerek belső együttműködésének és integrációjának szabványos megoldására vonatkozóan.
Az OPC, mint kommunikációs megoldás, az ipari szoftverek olyan alkalmazási területein használható fel, mint a programozott logikai vezérlők és a folyamatirányító rendszerek felügyeleti és ellenőrző szintjeinek összekapcsolása (PLC-SCADA kapcsolatok), a vállalatirányítás műszaki, vagy készlet- és erőforrás-gazdálkodási (ERP) ill. a termelési folyamatot irányító rendszerei.
E rendszerek működésük során információt cserélnek, végrehajtási és irányítási feladatokat látnak el ipari folyamatokban.
2015. év elejétől az univerzális adatkapcsolati megoldásokat szállító, egyébként piacvezető kanadai MatrikonOPC cég magyarországi disztribútorának az EASTRON Kereskedelmi és Fejlesztő Ügynökség Kft-t választotta. 

Energetikai szakértői tevékenységünk

Energetikai témában tanácsadási tevékenységünk a különféle villamosenergia-termelési (nukleáris, szén, földgáz-bázisú, megújuló: víz, fotovillamos, biomassza) technológiák tekintetében az alábbiakra terjed ki:

 • koncepciótervek elkészítése( hol, milyen tüzelőanyag-bázisra milyen erőmű-típus és méret létesítendő/létesíthető és az előállított villamosenergia és hő hogyan szállítható el a fogyasztókhoz),
 • megvalósíthatósági tanulmányok összeállítása ( az optimális blokkméret, hálózati csatlakozás, fogyasztók ellátásának meghatározása, hűtési mód és mennyiségek meghatározása, környezetvédelmi következmények, engedélyeztethetőség feltárása),
 • üzleti modellezés (megtérülési számítások, beruházási/üzemeltetési költségek meghatározása, életciklus költségek),
 • energetikai auditok, számítások elvégzése,
 • műszaki és kereskedelmi specifikációk összeállítása (BIS: Bid Invitation Specification) különféle erőmű típusokra,
 • beérkezett vállalkozói ajánlatok értékelése kereskedelmi és műszaki szempontból,
 • megrendelő mérnöke tanácsadói feladatok a fővállalkozói szerződés egyeztetése során,
 • műszaki ellenőri, műszaki felügyeleti feladatok a létesítmény megvalósítási/kivitelezési szakaszában
 • teljes irányítástechnikai-informatikai rendszer szállítások: tervezés, szállítás, szerelés, üzembe helyezés
 • szoftverfejlesztések: tervezés, fejlesztés, üzembe helyezés

Referenciáink a hagyományos energetika/energiahordozók területén

 • Tét mező földgáz-készletére telepíthető gázmotoros villamosenergia-termelő kiserőmű létesítésének tervezési feladatai
 • Gellénháza hulladékhasznosító erőmű, Előzetes Környezeti Hatástanulmány
 • Teljes körű személyi dozimetriai ellenőrzés rendszer és összekapcsolása az erőművi Integrált Műszaki Rendszerrel, kalibrálást támogató mérőrendszer integrálás
 • Püspökszilágyi RHFT Üzemi Épület Sugárvédelmi Rendszer felügyelő számítástechnikai rendszere
 • Zónaellenőrző Rendszer felújítása, hardver továbbfejlesztések, 1-4 blokk
 • Meteorológiai mérőrendszer átalakítási munkái
 • Nukleáris Esemény kivizsgálást támogató rendszer
 • Nukleáris fűtőanyag kezelési folyamatokat, ügymeneteket támogató rendszer
 • Nukleáris anyagmérleg rendszer  

Ipari megoldásainkhoz kapcsolódó néhány referenciánk

Prospektus letöltése

Kérjük, kattintson IDE a prospektus letöltéséhez
English Site