Vissza

Egyedi fejlesztések

Az EASTRON Kft. elsődleges profilja az egyedi szoftverek és alkalmazások tervezése és megvalósítása, a hazai és nemzetközi piacokon jelenlévő vállalatoknál felmerülő speciális igények testreszabott célalkalmazásokkal való kielégítése.

Egyedi igényekre - egyedi megoldások


komplexitas

Speciális igényeknek és feltételeknek megfelelő informatikai rendszerre van szüksége? Forduljon az EASTRON tapasztalt fejlesztőcsapatához, mi megoldjuk problémáját!

Az EASTRON Kft. elsődleges profilja az egyedi szoftverek és alkalmazások tervezése és megvalósítása, a hazai és nemzetközi piacokon jelenlévő vállalatoknál felmerülő speciális igények testreszabott célalkalmazásokkal való kielégítse. Komoly felkészültségünket és szakmai hozzáértésünket az is igazolja, hogy az elmúlt évtized során kifejlesztett számos egyedi szoftver, a mai napig hatékonyan segíti a megrendelő vállalat munkavégzését.
Alkalmazásaink megállják helyüket a legszigorúbb szabályozásokkal és biztonsági előírásokkal korlátozott környezetekben is. Többek között a legjelentősebb referencia projektjeink a Paksi Atomerőmű Zrt-nél valósultak meg.

Milyen tevékenységi körrel rendelkező cégnek lehet speciális szoftver igénye?

 • Ipari vállalatok
 • Telekommunikációs cégek
 • Banki és pénzintézeti szervezetek
 • Államigazgatási szervek
 • Közművek
 • Kis- és közép vállalkozások, nagy vállalatok
 • és minden cég, amely nem talál az elképzeléseinek megfelelő készterméket.

Fiatal és tapasztalt szoftverfejlesztő munkatársaink között egyaránt megtalálhatók informatikusok, villamos- és rendszermérnökök, valamint programozó matematikusok. A szakembereink jelentős része olyan fejlesztő és /vagy rendszeradminisztrátori minősítésekkel rendelkezik, mint például: Microsoft Certified Professional (MCP), Microsoft Certified System Engineer (MCSE), Microsoft Certified Solution Developer (MCSD), Microsoft Certi­fied Application Developer (MCAD), Microsoft Certified Database Administrator (MCDBA), Mi­crosoft Certified System Administrator (MCSA), HP Accredited System Engineer (ASE), HiBS (Hirschmann Industrial Backbone Specialist) és HiPP (Hirschmann Industrial Product Profes­sional).

Munkafolyamat bemutatásaí


Az egyedi fejlesztési projektjeinket általában jellemzi, hogy

 • Szoftvereink fejlesztése előtt minden esetben pontosan felmérjük a Megrendelő elvárásait és igényeit, majd megoldási javaslatot teszünk a megvalósításra és a technológiára.
 • Véglegesítjük a projekt scope-ot, kialakítjuk a végleges megoldási javaslatunkat.
 • Ezek után elkészítjük és bemutatjuk a kért alkalmazás demóját, prototípusát, mielőtt a végső fejlesztést megkezdenénk.
 • Javaslatot állítunk össze a fejlesztendő egységekről, továbbá előzetes árajánlatot adunk, melyet a Megrendelővel egyeztetve véglegesítünk.
 • Az elfogadott tervre, feladatbontást és időtervet készítünk, kijelöljük a projekt felelőst, a fejlesztőket, a mérföldköveket, továbbá a fizetési ütemezést és megkötjük a szerződést.
 • Fejlesztéseinket ISO 9001 minőségirányítási rendszernek megfelelően végezzük.
 • A megrendelt szoftver fejlesztési állapotáról Ügyfeleink folyamatos helyzetjelentést kapnak. A mérföldkövek elérésekor átadjuk az elkészült projektszakaszt, mellyel egy időben szükség esetén oktatást is végzünk.
 • Az elkészült alkalmazásokat gyári teszteken ellenőrizzük, és csak az ott megfelelt szoftvert bocsájtjuk a megrendelői tesztelésre.
 • Az átadáskor teljesítés-igazolást, vagy átadás átvételi jegyzőkönyvet készítünk.
 • A rendszer átadása, bevezetése tervszerűen történik, a felhasználói, üzemeltetői és adminisztrátori oktatásokat követően. Próbaüzem alatt a rendszer működése éles körülmények között próbálható ki.
 • A megvalósult rendszernek megfelelően elkészítjük a részletes rendszer dokumentációkat (Fejlesztői dokumentációt is.).

A Fejlesztői dokumentáció főbb témakörei


A Fejlesztői dokumentációban részletes, program modul szintű fejlesztői leírást készítünk szoftverfejlesztő szakemberek számára. 

A fejlesztői dokumentáció általában a következő fő témakörökre terjed ki:

  Segitmegoldani
 • Technológiai megoldások, felhasznált szoftver eszközök
 • A rendszer áttekintő ismertetése, a rendszer fizikai és logikai felépítése
 • Az egyes komponensek kapcsolata
 • A szabványos interfészek leírása
 • Objektum és adatbázismodellek
 • Jogosultságok kezelése
 • Interaktív programok esetén a felhasználói felület sajátosságai, navigáció
 • Hibakezelési elvek, diagnosztikai megoldások
 • Biztonsági kérdések
 • Fejlesztői és telepített környezet
 • Dokumentálásra kerül az elkészült szoftver rendszer forráskódja is, hogy könnyítse a továbbfejlesztést, amennyiben ügyfeleink maguk kívánják azt elvégezni.

  Bevezetésre kerülő alkalmazásaink mellé – igény szerint – akár többéves támogatást is biztosítunk. Vállaljuk a részben vagy egészében egyedi fejlesztésű rendszerekkel kapcsolatos üzemeltetési, támogatási, továbbfejlesztési, karbantartási feladatok elvégzését is.

  Főbb referencia területeink


  Néhány fontosabb terület illetve referencia az egyedi szoftver fejlesztés bemutatására:

  Paksi Atomerőműben bevezetett projektek: a nukleáris és a kiszolgáló technológiai rendszerek egyedi szoftvereinek fejlesztésében az EASTRON szakemberei több, mint 20 éve jelentős szerepet vállalnak. Atomerőművi beszállítói és fejlesztői minősítés birtokában folyamatosan alakítjuk ki az elnyert projektekben a célkitűzéseknek megfelelő programcsomagokat, amelyek az egyre fejlődő műszaki és hatósági elvárásoknak megfelelve, integráltan biztosítják a Paksi Atomerőmű Zrt. biztonságának szinten tartását és növelését.

  A Paksi Atomerőműben bevezetett technológiai/interaktív rendszereink fejlesztésére általában jellemző:

  osszerakjuk_megoldjuk
  • Biztonságos, redundáns számítógép konfigurációk – általában az EASTRON fővállalkozásában szállítva, konfigurálva kompletten együtt a szoftver rendszerrel;
  • Biztonságos hálózati kommunikáció, szabványos és egyedi protokollok alkalmazása egyaránt;
  • Folyamatos üzemű, kritikus rendszerek kialakítása „real-time” programozással, szükség esetén gépközeli programkódban írva;
  • Real-time/relációs adatbázisok alkalmazása, intelligens archiválási/mentési funkciók;
  • Részletes, mindenre kiterjedő terv és megvalósulási dokumentációk;
  • Alapos projektvezetési, minőségellenőrzési módszertanok alkalmazása.
  Banki Front-office alkalmazások: Multicsatornás ügyfélkommunikáció (telefon, Fax, Web, SMS, WAP, mobil telefon, IVR integráció), robosztus Back-Office integráció egyedi protokollal megvalósítva.

  Integrált Kőolaj mérleg rendszerek: a MOL-nál megvalósított rendszerek Termelés Irányító/adatgyűjtő rendszer kapcsolattal, Havi és Napi kőolajmérlegek és kimutatások készítése Microsoft platformon, Oracle és SAP integrációval.

  Egyedi workflow rendszerek a közigazgatásban és termelő vállalatoknál. Adatkonszolidációs, központi portál fejlesztés Oracle platformon és Microsoft platformon (Gyulai önkormányzat, Kulturális Örökségvédelmi Hivatal - központi portál és kereső motor).

  Humán workflow rendszerek fejlesztése – egyedi üzleti folyamatok elektronikus támogatása – több hazai és külföldi vállalatnál.

  Irat és dokumentum-kezelő rendszerek fejlesztése: önállóan és más rendszerekkel szorosan integrált kialakítással, egyedi igények alapján.

  Ügyfélirányító rendszerek korszerű, központi vezérléssel, webes megvalósítással, mesterséges intelligencia alkalmazásával kiosztható szolgáltatásokkal.

  Komplex integrációs feladatok programozott interfészeket használva, szabványos protokollok alkalmazásával, adatkommunikációs felületen keresztül. Számos platformon és adatbázis kezelő segítségével  (Microsoft, IBM, Oracle, SAP, OpenVMS, szabad forráskódú alkalmazások, mainframe számítógépek).

  Speciális algoritmusokat és megjelenítési eszközöket igénylő egyedi fejlesztések – szerszámgép- és alkatrészgyártás, minőségellenőrző rendszer, GSM adó/hálózat tervezési- és konfigurációkezelő rendszer, elektromos gépkocsi motor szimulátor.

  Vezetői információs rendszerek kiszolgálása, üzleti intelligencia: speciális adatbázis tervezési és kialakítási szempontok szerinti adatbáziskezelés, adatbetöltési és migrációs feladatok.

  A Microsoft SharePoint technológiai alap előnyei


  Cégünk a Microsoft SharePoint technológiára építve megbízható informatikai támogatást ad Ügyfeleink üzleti folyamatainak támogatásához:

  • A SharePoint a Microsoft csoportmunka támogató webes portálrendszere, amelynek alkalmazásával a vállalat dolgozói egységes felületen keresztül férhetnek hozzá a közösen használt és szerkesztett információkhoz, dokumentumokhoz. A csoportmunka szoftver használatával idő és erőforrás takarítható meg, mindemellett növelhető a munka minősége is.
  • Célunk, hogy az általunk fejlesztett SharePoint alkalmazások túlmutassanak a standard dokumentumkezelő, csoportmunka funkcionalitáson és olyan eszközt adjanak Ügyfeleink kezébe, amelynek segítségével a kisebb fejlesztési feladatok erőforrás- és költséghatékonyan hajthatóak végre. Egy SharePoint megoldás bevezetése olyan platformot biztosít a cég számára, amelyet használatba véve folyamatosan bővítheti az ebben a környezetben működő alkalmazásainak számát. Bevezetése gyorsan megtérülő beruházás lehet a KKV szektorban is, ahol a meglevő Excelben, papíron vezetett nyilvántartások helyett egységes felhasználói felületet tud nyújtani. Felkészült szakembereink a teljes körű ügyfél kiszolgálás biztosításához az üzleti igény megfogalmazásától, annak SharePoint architektúrára való leképezésén át a teljes megvalósításig végigkísérik a bevezetés folyamatát.
English Site